Доступність посилання

ТОП новини

У Житомирі триває акція на підтримку Савченко


Акція на підтримку Надії Савченко у Житомирі, 7 березня 2016 року
Акція на підтримку Надії Савченко у Житомирі, 7 березня 2016 року

У Житомирі другий день поспіль активісти збираються на центральному майдані, щоб підтримати українку Надію Савченко, яку утримують в російському СІЗО.

Дизайнер Ілля Стронґовський на акцію потрапив з вокзалу.

«Я сподівався потрапити на мітинг на підтримку Надії у Стокгольмі. Але, оскільки день провів у дорозі, у мене не склалося з цим. Дізнавшись, що мітинг відбудеться і у Житомирі, зрозуміло, що я не міг не прийти. Рішення, які ухвалює Надя, мало підйомні для нас. Ніхто не зважиться на таке без тієї крицевої сили духу, яку вона має», – зазначив Стронґовський.

Учасниця акції Людмила Ніколаєнко прийшла на майдан з плакатом «Поверніть нам Надю!».

«Я прийшла, бо прочитала вчора пост у Фейсбуці про те, що кожного дня о 12:00 житомиряни збираються зі своїми вимогами, щоб звільнили Савченко і повернули її в Україну. Це жінка, але з чоловічим таким характером. Воїн, справжній воїн…», – сказала активістка.

Вона заявляє, що житомиряни збиратимуться щодня о 12:00, доки Савченко не звільнять.

У Житомирі триває акція на підтримку Надії Савченко
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:35 0:00

Вчора акції на захист Савченко і з вимогами до Росії негайно звільнити її відбулися в Києві і ще низці міст України, а також акції на захист Савченко пройшли в російському Санкт-Петербурзі та в Празі.

Сьогодні адвокат українки Микола Полозов повідомив, що у Савченко з’явилися ознаки погіршення стану здоров’я.

Адвокати Надії Савченко після відвідування її у СІЗО оприлюднили лист українки від 4 березня. У ньому вона написала, що не відмовилася від рішення оголосити сухе голодування і починає його 4 березня, вимагаючи повернення в Україну «живою чи мертвою».

Надія Савченко від 3 березня оголосила сухе голодування на знак протесту проти зволікання з винесенням їй вироку після того, як на суді в місті Донецьку Ростовської області Росії, де того дня очікували на завершення слухань після останнього слова Савченко, суддя неочікувано закрив засідання й оголосив перерву до виголошення останнього слова до 9 березня. При цьому ще в середині грудня Савченко оголосила «звичайне» голодування.

Надію Савченко, народного депутата України й делегата Верховної Ради в Парламентській асамблеї Ради Європи, в Росії обвинувачують у вбивстві 2014 року двох працівників російського державного телебачення, які нелегально перебували в Україні, а також у замаху на вбивство групи сепаратистів і в незаконному перетині російського кордону. Російські прокурори вимагають позбавити українку волі на 23 роки.

Савченко та її захист відкидають звинувачення і заявляють, що на момент загибелі російських журналістів її вже захопили в полон сепаратисти, які потім силоміць вивезли до Росії.

XS
SM
MD
LG