Доступність посилання

ТОП новини

У Москві затримали учасників акції на підтримку Савченко


Банер на підтримку Надії Савченко на автобусній зупинці в Москві, 8 березня 2016 року
Банер на підтримку Надії Савченко на автобусній зупинці в Москві, 8 березня 2016 року

У столиці Росії Москві затримали учасників неузгодженої акції на підтримку української громадянки, народного депутата України Надії Савченко.

Працівник поліції оголосив присутнім, що акція є незаконною, і вимагав розійтися. Після того, як її учасники відмовилися виконати вимогу поліцейського, розпочалися затримання.

За даними видання «ОВД-Инфо», затримали 35 людей.

Як повідомляє у Twitter журналістка Анастасія Зотова, більшість із затриманих – жінки, їх затримали після того, як вони взялися за руки на підтримку Надії Савченко.

7 березня ввечері поліція затримала біля будівлі ФСБ Росії на Луб’янці в Москві п’ятьох активістів, які розгорнули український прапор і плакат з написом «Надю, живи». Чотирьох активістів незабаром відпустили, оформивши протоколи про порушення порядку проведення акцій. Один із них залишається в СІЗО.

9 березня суд у Донецьку Ростовської області Росії має відновити розгляд справи проти української громадянки. На попередньому засіданні 3 березня Савченко мала виступати із заключним словом, але суддя несподівано зупинив засідання і переніс його на 9 березня. У відповідь Надія Савченко заявила, що відмовляється від прийому рідини на додачу до голодування, яке вона оголосила в грудні.

Надію Савченко, народного депутата України й делегата Верховної Ради в Парламентській асамблеї Ради Європи, в Росії обвинувачують зокрема у вбивстві 2014 року двох працівників російського державного телебачення на сході України. Російські прокурори вимагають позбавити українку волі на 23 роки.

Надія Савченко і її захист відкидають звинувачення і навели на суді численні докази того, що на момент загибелі російських журналістів її вже захопили в полон сепаратисти, які потім силоміць вивезли до Росії.

XS
SM
MD
LG