Доступність посилання

ТОП новини

Українські військові повідомили про ще 15 обстрілів їхніх позицій за день


У прес-центрі штабу української воєнної операції в частині сходу держави повідомили, що впродовж дня підтримувані Росією збройні сепаратисти чи російські війська здійснили 15 обстрілів українських сил.

За даними штабу, на донецькому напрямку «було гаряче» біля Авдіївки, де ворог обстрілював українські укріплення з мінометів калібру 82 міліметри. По опорному пункту біля Опитного бойовики вели вогонь із міномета калібру 120 міліметрів та автоматичного гранатомета. Позиції поблизу Луганського на Донеччині обстріляли з міномета калібру 82 міліметри та бойової машини піхоти. А укріплення українських сил у Пісках та Опитному були обстріляні зі стрілецької зброї.

На маріупольському напрямку бойовики вели вогонь із міномета калібру 82 міліметрів по українських позиціях в Широкині, а з гранатометів по опорному пункту поблизу Мар’їнки, додали у штабі.

При цьому, заявив речник Сергій Жмурко, Збройні сили України впродовж дня вогню у відповідь не відкривали.

Донецькі сепаратисти, зі свого боку, звинуватили українських силовиків у «спробі прориву біля Ясинуватої» і в інтенсивному обстрілі їхнього блокпосту в цій місцевості, де, за їхніми твердженнями, під цей обстріл потрапила «група російських журналістів, що прибули на місце для висвітлення подій», але ніхто не потерпів.

Місцевість біля Ясинуватої є місцем запеклих сутичок останніми днями. Зокрема, за даними українських силовиків, 7 березня там після одного з обстрілів бойовиками українських позицій їх спробувала атакувати ворожа диверсійно-розвідувальна група, але була відкинена. Українське командування відкидає звинувачення сепаратистів, що воно дислокує в цій місцевості дедалі більше сил.

Крім того, донецькі сепаратисти заявили, що за минулу добу загалом українські силовики 22 рази порушили режим припинення вогню, 237 разів обстрілявши позиції бойовиків і випустивши по них понад 20 мін. За їхніми твердженнями, це сталося біля Широкої Балки й Зайцева під Горлівкою, Жабуньків, Спартака, околиць донецького аеропорту й «Вольво-центру» на півночі окупованого Донецька, а також Петровського району міста і села Саханка на півдні Донеччини.

Луганські сепаратисти з останньою наразі заявою виступали ще вранці – тоді вони говорили про один обстріл села Калинівки за попередню добу.

На лінії контакту сторін у частині Донбасу вже багато разів проголошували режим припинення вогню, але він щоразу порушується, в тому числі й із застосуванням важких озброєнь, що мали бути відведені. Сторони звинувачують у порушеннях одна одну й заперечують звинувачення на свою адресу.

XS
SM
MD
LG