Доступність посилання

ТОП новини

Словенія попередила, що обмежить пропуск мігрантів


(ілюстраційне фото)
(ілюстраційне фото)

Міністерство внутрішніх справ Словенії попередило, що обмежить доступ мігрантів на територію країни від півночі на 9 березня за місцевим часом.

А в Сербії заявили, що прикордонники Словенії попередили сербських колег: від 9 березня вони будуть вимагати від усіх охочих потрапити до країни, що є членом Європейського союзу, чинних для ЄС віз.

Цей крок Словенії має на меті зменшити число мігрантів, що прямують далі на північ до багатших членів Євросоюзу через цю країну з Хорватії, до якої вони потрапляють із Сербії. Він по суті перекриє один із головних нині шляхів мігрантів, що йдуть до ЄС через Балкани з Туреччини.

Сербія, що не є членом ЄС, заявляє, що теж піде на схожі заходи на своїх кордонах, щоб обмежити кількість мігрантів, що потрапляють до неї з сусідньої Македонії.

Так званим балканським шляхом – із Туреччини до Греції й далі – тільки протягом 2015 року до Європи дісталися близько 880 тисяч мігрантів, у першу чергу з Сирії. А вже за перші два місяці нинішнього, 2016 року його подолали майже 132 тисячі мігрантів – майже стільки ж, як за все перше півріччя 2015-го.

XS
SM
MD
LG