Доступність посилання

ТОП новини

Депутатів Ради, що летіли на суд до Савченко, не пустили на рейс до Ростова – Полозов


Надія Савченко в російському суді
Надія Савченко в російському суді

Депутатів Верховної Ради України, що летіли на суд до української громадянки Надії Савченко, затримали у Москві. Про це повідомляє адвокат Савченко Микола Полозов у мережі мікроблогів Twitter.

«Депутатів від «Батьківщини», які летіли на суд до Надії, затримали в аеропорту Москви і відпустили лише після вильоту рейсу», – написав він.

Полозов не уточнив, які саме депутати були затримані.

Уночі 9 березня народний депутат Альона Шкрум повідомила: «Дістаємося маршрутом Київ – Кишинів – Москва – Ростов – Донецьк. 2 пересадки, 10 годин у повітрі».

«Шкодую, що не поїхали раніше на машині – тепер переживаємо за кожну затримку рейсу», – додала депутат Верховної Ради. Разом із депутатською делегацією на суд летіла і мати Надії Савченко Марія Іванівна.

Сестра Надії Віра раніше вирушила до Росії на автомобілі.

9 березня суд у Донецьку Ростовської області Росії має відновити розгляд справи проти української громадянки. На попередньому засіданні 3 березня Савченко мала виступати із заключним словом, але суддя несподівано зупинив засідання і переніс його на 9 березня. У відповідь Надія Савченко заявила, що відмовляється від прийому рідини на додачу до голодування, яке вона оголосила в грудні.

Надію Савченко, народного депутата України й делегата Верховної Ради в Парламентській асамблеї Ради Європи, в Росії обвинувачують, зокрема, у вбивстві 2014 року двох працівників російського державного телебачення на сході України. Російські прокурори вимагають позбавити українку волі на 23 роки.

Надія Савченко та її захист відкидають звинувачення і навели на суді численні докази того, що на момент загибелі російських журналістів її вже захопили в полон сепаратисти, які потім силоміць вивезли її до Росії.

XS
SM
MD
LG