Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко на переговорах із президентом Туреччини говоритиме про права кримських татар


Петро Порошенко
Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко заявляє, що однією з основних тем його переговорів з керівництвом Туреччини буде питання захисту прав кримських татар і координація спільних дій щодо повернення суверенітету України над анексованим Росією Кримом.

«Категорично неприйнятним є брутальне порушення прав людини, яке зараз відбувається в Криму під час російської окупації», – цитує Порошенка, який перебуває в Туреччині із дводенним візитом, його прес-служба.

Глава держави висловив вдячність кримським татарам за тверду позицію в питанні збереження суверенітету, територіальної цілісності і незалежності України, в тому числі за невизнання незаконної анексії Росією українського Криму.

Президент підкреслив, що відносини між Україною та Туреччиною перебувають «на дуже високому рівні». За словами Порошенка, на порядку денному під час його зустрічей з керівництвом Туреччини, зокрема, – безпекові питання, в тому числі безпеки регіону Чорного моря, економічна співпраця і соціальний захист.

«Ми дуже вдячні Туреччині за постійну та тверду підтримку українського суверенітету і незалежності», – додав президент.

Міжнародні організації, зокрема Європарламент неодноразово заявляли про порушення прав людини в незаконно анексованому Росією Криму і закликали Москву припинити порушення.

XS
SM
MD
LG