Доступність посилання

ТОП новини

Побиття вже другого за місяць депутата Дніпропетровської міськради розслідують як хуліганство


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

У Дніпропетровську через побиття депутата міськради Руслана Вишневецького відкрили кримінальне провадження, повідомляє прес-служба обласного управління Національної поліції.

За даними поліції, у вівторок, 8 березня, правоохоронці отримали повідомлення, що до приймального відділення лікарні за медичною допомогою звернувся 39-річний депутат.

«Потерпілий розповів, що цього дня він вийшов зі свого автомобіля біля одного з будинків у Ленінському районі міста, коли до нього підбігло двоє невідомих з битою та ножем та почали його бити. Захищаючись, він дістав травматичний револьвер та здійснив з нього 5 пострілів в повітря. Після цього нападники втекли. В ході огляду місця події було вилучено дерев’яну биту та палицю», – заявили в поліції.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 4 статті 296 Кримінального кодексу України (хуліганство).

Водночас сам депутат повідомив, що напад стався увечері, коли він ставив машину в гараж.

«При собі завжди маю травматичну зброю. Я завжди інстинктивно готовий до відбиття атаки. Після заподіяння мені двох ударів в голову, одного удару битою в район коліна правої ноги і двох ударів гострим предметом в район ліктьового суглоба лівої руки я відразу відкрив вогонь. Після першого пострілу нападники втекли. Я викликав поліцію», – розповів депутат.

Руслан Вишневецький заявив, що не пов’язує напад на нього з політикою, вважає його «спробою звичайного пограбування».

Як і побитий три тижні тому невідомими особами Олег Григорук, Руслан Вишневецький належить до групи «Опозиційний блок – Дніпропетровськ» у міській раді. Це частина депутатів від «Опозиційного блоку», які приєднались до коаліції з «Укропом» та «Самопоміччю». Олег Григорук заявляє про політичне підґрунтя свого побиття.

XS
SM
MD
LG