Доступність посилання

ТОП новини

Кабмін спростив в’їзд в Україну для громадян низки країн


©Shutterstock
©Shutterstock

Кабінет міністрів України спростив правила отримання віз для в’їзду до України і транзитного проїзду через її територію для низки країн.

Як йдеться у постанові від 2 березня 2016 року №145, Кабмін розширив перелік країн, громадяни яких можуть оформити візи без пред’явлення в дипломатичні представництва і консульські установи України запрошень встановленого зразка.

Також розширюється кількість країн, громадяни яких можуть оформити туристичні візи в пункті пропуску через державний кордон України за наявності документів, що підтверджують туристичний характер поїздки.

Зокрема документ передбачає, що короткострокові візи громадянам і підданим Австралії, Республіки Албанія, Королівства Бахрейн, Республіки Гватемала, Держави Катар, Держава Кувейт, Малайзії, Мексиканських Сполучених Штатів, Нової Зеландії, Об’єднаних Арабських Еміратів, Султанату Оман, Королівства Саудівська Аравія, Республіки Сінгапур і Турецької Республіки оформляються без необхідності пред’явлення в дипломатичні представництва і консульські установи України запрошень встановленого зразка.

Також для громадян Австралії, Антигуа і Барбуди, Співдружності Багамських островів, Барбадосу, Республіки Маврикій, Нової Зеландії, Об’єднаних Арабських Еміратів, Республіки Палау, Республіки Ель Сальвадор, Республіки Сейшельські Острови, Федерації Сент-Кітс і Невіс, Республіки Тринідад і Тобаго і Турецької Республіки, які їдуть в Україну з метою туризму, візи можуть бути оформлені в пункті пропуску через державний кордон за наявності документів, що підтверджують туристичний характер поїздки.

Відповідно до чинного законодавства, для оформлення візи іноземці та особи без громадянства подають звернення про оформлення візи та необхідні документи до дипломатичного представництва або консульської установи України. Наприклад, підставою для оформлення короткострокової візи (строк перебування в Україні не перевищує 90 днів протягом 180 днів з дати першого в’їзду) є один з таких документів: запрошення, оформлене територіальним органом або підрозділом ДМС, запрошення міністерства, посвідчення закордонного українця, документ, що підтверджує туристичний характер поїздки, запрошення лікувального закладу України або ж документ, що підтверджує державну реєстрацію іноземної інвестиції в економіку України в іноземній валюті на суму не менш як 50 тисяч доларів США.

За оформлення віз справляється консульський збір, зокрема, для оформлення разової візи – 85 доларів США, а багаторазової – 200 доларів США.

XS
SM
MD
LG