Доступність посилання

ТОП новини

США повідомили, що повернули Іракові чільного експерта ісламістів


Військові США повідомили, що передали владі Іраку експерта з хімічної зброї екстремістського угруповання «Ісламська держава», якого вони захопили в цій країні минулого місяця.

Як повідомив речник Міністерства оборони США Пітер Кук, приблизно 50 річного іракця Сулеймана Давуда аль-Баккара передали іракським правоохоронцям після того, як США використали отриману від затриманого інформацію для здійснення повітряних ударів по об’єктах ісламістів, де ті виготовляли хімічну зброю.

За словами речника Пентагону, ці удари завдали серйозної шкоди можливостям ісламістів виготовляти хімічну зброю, і США задоволені обсягом цієї завданої шкоди.

Раніше США, не коментуючи повідомлень про затримання на півночі Іраку важливого діяча екстремістського угруповання «Ісламська держава», запевнили, що якщо таке затримання силами США на території Іраку відбулося, то воно буде нетривалим і скоординованим із владою Іраку.

Сулейман Давуд аль-Баккар свого часу працював фахівцем із хімічної й біологічної зброї у військовій промисловості Іраку за часів президента Саддама Хусейна. За повідомленнями американських та іракських посадовців, його захопили в Іраку минулого місяця сили спеціальних операцій США.

За даними американської преси, останнім часом до Іраку були передислоковані близько 200 бійців сил спецоперацій США.

XS
SM
MD
LG