Доступність посилання

ТОП новини

У Сербії оголосили надзвичайний стан через загрозу повені


Бранко міст у Белграді, Сербія, 7 березня 2016 року
Бранко міст у Белграді, Сербія, 7 березня 2016 року

Влада Сербії оголосила 10 березня про запровадження надзвичайного стану в країні на тлі побоювань, що сильні дощі можуть викликати повені, змусивши людей покинути власні домівки.

Повідомляється про евакуацію на початку тижня близько 120 людей на південному заході Сербії після перевищення рівня води у річках і підтоплення довколишніх ферм та сотень будинків.

Влада повідомила, що надзвичайний стан є попереджувальним заходом задля полегшення і прискорення роботи служб, захисту життя людей і їхнього майна.

«Цього разу ми оголошуємо надзвичайний стан з метою профілактики», – повідомив по телебаченню міністр внутрішніх справ Сербії Небойша Стефанович.

За його словами, армія і поліція допомагатимуть комунальникам у роботі зі зміцнення дамб мішками з піском і евакуації людей у разі потреби.

Опоненти влади кажуть, що масштаби від повені могли б бути меншими, якби прем'єр-міністр Сербії Александр Вучич і комунальні служби відреагували своєчасно на попередження метеорологів про сильні дощі.

У 2014 році через найбільшу за майже сторіччя повінь у Сербії були розмиті дороги, мости, підтоплено будинки. Понад 50 людей загинули, а збитки від повені оцінили у півтора мільярда євро.

XS
SM
MD
LG