Доступність посилання

ТОП новини

Міністри енергетики Росії та Ірану зустрінуться 14 березня щодо замороження видобутку нафти


Міністр енергетики Росії Олександр Новак зустрінеться з міністром нафти Ірану Біжаном Зангане 14 березня в Тегерані, щоб обговорити питання замороження видобутку нафти Тегераном. Про це повідомляють російські ЗМІ з посиланням на офіційних чиновників.

У посольстві Росії в Тегерані повідомили, що серед тем візиту Новака до Ірану будуть питання співпраці в ядерній енергетиці, системах опріснення і залізничних проектах.

Раніше Тегеран відкинув пропозицію Росії і Саудівської Аравії щодо замороження виробництва на рівні січня, заявляючи, що і так зазнав втрат через економічні санкції Заходу, які ще не були зняті в січні.

Водночас, за даними агентства Reuters, джерела в ОПЕК повідомили, що Іран може погодитись заморозити видобуток нафти на рівні близько 4 мільйонів барелів на день, що переважав до накладення санкцій; нині Іран видобуває менш ніж по 3 мільйони барелів на день.

Попри заяви російських чиновників про потребу скоординованого між членами і нечленами ОПЕК скорочення видобутку сировини з метою стабілізації ринку, в Росії видобуток нафти в січні 2016 року досяг нового рекорду за весь пострадянський час.

Від літа 2014 року, коли барель нафти сорту Brent стабільно котирувався на рівні понад 100 доларів, нафта втратила понад дві третини своєї ціни.

XS
SM
MD
LG