Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу на Донбасі втрат серед українських військових немає – Лисенко


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

За минулу добу внаслідок бойових дій на Донбасі жоден український військовий не загинув і не був поранений, повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко.

За його словами, на луганському напрямку вчора було спокійно, а на донецькому епіцентром бойових дій залишається Авдіївка та її околиці.

«Противник 7 разів застосував міномети, а також бронетехніку – БМП-2 і танк. Сили АТО успішно відбили напад ворожої ДРГ у складі близько 10 бойовиків. Ще одне бойове зіткнення відбулося на Світлодарській дузі, поблизу села Троїцьке, де українські війська також змусили відступити ворожу ДРГ. У Зайцевому різко активізувалися ворожі снайпери», – сказав він.

Речник АТО зазначив, що також мінометні обстріли відбулися у Луганському та Первомайському.

За словами Лисенка, всього за минулу добу на донецькому напрямку зафіксували 31 обстріл та було два бойових зіткнення.

В угрупованні «ДНР», визнаному українською владою терористичним, заявляють, що українські військові вночі обстріляли з мінометів село Жабічеве і околиці Донецького аеропорту. Сепаратисти з угруповання «ЛНР» на своїх ресурсах про обстріли не повідомляють.

У січні Тристороння контактна група у Мінську заявила про чергову домовленість про припинення вогню у зоні бойових дій на сході України з 14 січня. Однак відтоді сторони конфлікту неодноразово звинувачували одна одну в порушенні «режиму тиші».

Сьогодні в Мінську відбувається чергове засідання Контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі.

XS
SM
MD
LG