Доступність посилання

ТОП новини

Пєсков: у Москві чекають офіційної інформації щодо екс-міністра преси Росії


Михайло Лесін
Михайло Лесін

У Кремлі від американської сторони чекають на «детальну офіційну інформацію» щодо причин смерті екс-міністра преси Росії Михайла Лесіна, заявляє речник президента Росії Дмитро Пєсков.

За його словами, детальних відомостей через встановлені для такої інформації канали Москва поки що не отримувала. Як випливає з виступу Пєскова, наразі мова йде лише «про набір інформації, часто знеособленої, опублікованої в ЗМІ».

Раніше представник МЗС Росії Марія Захарова написала у Facebook, що Москва чекає від Вашингтона роз’яснень і «офіційних даних про хід розслідування». «Посольство Росії в США неодноразово ... направляло запити про хід розслідування обставин смерті російського громадянина. Ніякої субстантивної інформації американська сторона нам не повідомляла», – написала Захарова.

10 березня управління головного судмедексперта Вашингтона повідомило, що причиною смерті Михайла Лесіна восени минулого року в США стали тупі травми голови. У заяві також йдеться, що розслідування справи ще триває.

Тіло Михайла Лесіна виявили 5 листопада минулого року в номері вашингтонського готелю Dupont. Тоді повідомлялося, що, за попередніми даними, ознак насильницької смерті не було.

Смерть російського чиновника, давнього близького соратника президента Володимира Путіна, викликала припущення, що Лесін був убитий після того, як запропонував свою допомогу ФБР США.

XS
SM
MD
LG