Доступність посилання

ТОП новини

Суд відхилив клопотання прокуратури про зміну запобіжного заходу Мосійчуку – депутат


Ігор Мосійчук
Ігор Мосійчук

Печерський районний суд Києва відхилив клопотання прокуратури про змінузапобіжного заходу народному депутатові Ігорю Мосійчуку від фракції Радикальної партії.

«Сьогодні Печерський суд ухвалив рішення про повернення клопотання ГПУ про зміну раніше обраного мені запобіжного заходу назад до прокуратури, а також відмовив у розгляді клопотання про продовження запобіжного заходу», – написав Мосійчук на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

«Я прибув до Печерського суду на засідання у моїй справі прямо з стаціонару лікарні інституту імені Шалімова, куди був госпіталізований сьогодні вранці», – додав він.

У Генпрокуратурі повідомлення Мосійчука наразі не коментують.

17 вересня 2015 року Верховна Рада дала згоду на притягнення Мосійчука до кримінальної відповідальності, затримання й арешт, після чого його затримали силовики в будівлі парламенту. Перед голосуванням генеральний прокурор Віктор Шокін показав депутатам відео, на якому депутат нібито отримує хабар. Сам парламентар назвав відео неправдивим, а обвинувачення на його адресу – політичною помстою.

Ігоря Мосійчука підозрюють у вчиненні правопорушень, передбачених п’ятьма статтями Кримінального кодексу, зокрема в одержанні неправомірної вигоди.
Раніше суд обрав Мосійчукові запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

15 листопада 2015 року депутата звільнили з-під варти, оскільки закінчився попередній визначений судом термін його ув’язнення, а Печерський райсуд Києва не продовжив його до того моменту. Після цього вже кілька разів переносилося засідання з обрання запобіжного заходу Мосійчуку.

XS
SM
MD
LG