Доступність посилання

ТОП новини

Головна сирійська опозиційна група анонсувала участь у мирних переговорах в Женеві 14 березня


Головна сирійська опозиційна група заявила про свою присутність на планованих у понеділок, 14 березня, мирних переговорах у Женеві. Це сталося після того, як Росія заявила про плани сирійського уряду взяти участь в переговорах.

Члени опозиційної делегації Вищого переговорного комітету, що об’єднує більшість сирійських опозиційних груп, погодилися 11 березня на участь в переговорах під егідою ООН, заявляючи, що основна увага в Женеві буде зосереджена на створенні «перехідного органу управління з повними виконавчими повноваженнями».

Група продовжує наполягати на тому, що президент Сирії Башар аль-Асад не повинен мати «жодного місця» в майбутньому уряді, попри те, що Росія, Іран та інші прихильники його режиму кажуть, що долю Асада мають вирішити громадяни на виборах.

Повернення до мирних переговорів стало можливим завдяки припиненню бойових дій за посередництва США та Росії два тижні тому, яке більшою мірою дотримується.

Державний департамент США заявив, що перемир'я призвело до «значного скорочення масштабів насильства», але попередив, що, атаки, як і раніше, мають місце.

В ході урядових рейдів за останні дні загинули 7 мирних жителів в Алеппо, що в «Сирійській обсерваторії з прав людини» назвали «найсерйознішим порушенням» від часу набрання чинності режиму перемир’я.

XS
SM
MD
LG