Доступність посилання

ТОП новини

Росіяни під час анексії Криму погрожували Турчинову смертю – посадовець


Учасник анексії Криму Олег Белавенцев
Учасник анексії Криму Олег Белавенцев

Росіяни в процесі анексії українського Кримського півострова погрожували смертю тодішньому виконувачу обов’язків президента України Олександру Турчинову. У цьому в інтерв’ю російському телеканалу НТВ зізнався член Ради безпеки Росії, представник президента Путіна у «Кримському федеральному окрузі» (так у Росії називають окуповану територію Автономної Республіки Крим) Олег Белавенцев.

За його словами, Турчинов на початку окупації планував летіти до Криму з силами спецпризначення.

«Але тут ми ухвалювали рішення, нам ніхто не заважав. Повідомили: якщо перетне кордон, ми його зіб’ємо», – заявив Белавенцев.

23 лютого 2014 року голова Верховної Ради Олександр Турчинов був призначений виконувачем обов’язків президента України на час до встановлення результатів позачергових виборів президента у травні 2014 року.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій проти Москви. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG