Доступність посилання

ТОП новини

20 обстрілів з боку сепаратистів за день, пошкоджено фільтрувальну станцію в Донецьку – штаб АТО


©Shutterstock
©Shutterstock

У прес-центрі штабу АТО в неділю повідомили, що упродовж дня проросійські сепаратисти на Донбасі здійснили 20 обстрілів, переважно на донецькому напрямку, пошкодивши зокрема фільтрувальну станцію у Донецьку. Про це йдеться в повідомленні прес-центру на сторінці у Facebook.

«Донецька фільтрувальна станція є об’єктом соціального значення та перебуває на території, підконтрольній незаконним збройним формуванням так званої «ДНР». Сьогодні станція припинила свою роботу, що може спричинити техногенну катастрофу через залишення без води 400 тисяч мешканців Донецької області. Припинення роботи даної станції відбулось через те, що злочинці вкотре здійснюють провокації з метою дискредитації Збройних сил України та подальшого їх звинувачення у порушенні Мінських домовленостей», – йдеться в повідомленні.

Водночас сепаратисти з угруповання «ДНР», визнаного українською владою терористичним, на своїх сайтах пишуть, що фільтрувальна станція припинила свою роботу через обстріли з боку ЗСУ.

В українському військовому штабі також повідомили, що напруженою наразі є ситуація поблизу Авдіївки, яку проросійські бойовики у неділю обстрілювали з усіх видів зброї. Під обстріли також потрапили позиції ЗСУ біля Новотошківського, шахти Бутовка, Старогнатівки, Кам’янки, Троїцького, Новгородського, Зайцева, Майорська та Пісків.

Донецькі сепаратисти стверджують, що за минулу добу українські військові здійснили 200 обстрілів, а також перекинули до лінії фронту артилерійні установки, міномети і бронетехніку.

Луганські сепаратисти на своїх сайтах пишуть, що в центрі населеного пункту Щастя були виявлені 2 танки і один БТР, «ймовірно, зі складу підрозділів Нацгвардії України».

У січні Тристороння контактна група у Мінську заявила про чергову домовленість про припинення вогню у зоні бойових дій на сході України з 14 січня. Однак відтоді сторони конфлікту неодноразово звинувачували одна одну в порушенні «режиму тиші».

XS
SM
MD
LG