Доступність посилання

ТОП новини

Кількість обстрілів з боку сепаратистів дещо знизилась – 44 за минулу добу 


©Shutterstock
©Shutterstock

У прес-центрі штабу АТО вранці 14 березня повідомили про зменшення у неділю кількості обстрілів з боку проросійських сепаратистів на Донбасі в порівнянні з минулою добою. Про це йдеться в повідомленні прес-центру на сторінці у Facebook.

«Зафіксовано 44 обстріли позицій ЗСУ, з них на донецькому напрямку 38, 5 на маріупольському та 1 на луганському.Позиції наших військ по всій лінії розмежування 20 разів обстрілювались з мінометів різних калібрів, 9 з них поблизу Авдіївки, де ще 4 рази російські найманці використали потужну артилерію калібром 122 міліметри, випустивши при цьому 18 снарядів», йдеться в повідомленні.

За даними штабу, неспокійною через обстріли з боку бойовиків була ситуація неподалік Зайцева, Троїцького, Майорська, Новгородського, Пісків, Опитного, Невельського, Старогнатівки, Новотроїцького, Мар’їнки, Новотошківського.

Інформації про постраждалих в результаті обстрілів українських військовослужбовців немає.

В угрупованні «ДНР», визнаному українською владою терористичним, заявляють, що українські військові в неділю вдень випустили по ясинуватському блокпосту майже 20 мін і танкових снарядів, а у вечірній час обстріляли з мінометів село Миколаївка. Сепаратисти з угруповання «ЛНР» на своїх ресурсах про обстріли не повідомляють.

У січні Тристороння контактна група у Мінську заявила про чергову домовленість про припинення вогню у зоні бойових дій на сході України з 14 січня. Однак відтоді сторони конфлікту неодноразово звинувачували одна одну в порушенні «режиму тиші».

XS
SM
MD
LG