Доступність посилання

ТОП новини

Після трьох тижнів консультацій політиків рішення щодо виходу з політичної кризи немає – Гройсман


Володимир Гройсман (©Shutterstock)
Володимир Гройсман (©Shutterstock)

Голова Верховної Ради Володимир Гройсман у понеділок повідомив, що після тритижневих консультацій політиків різних рівнів досягти консенсусу в питанні виходу з політичної кризи не вдалося. Про це спікер заявив у відеозверенні на своїй сторінці у Facebook.

«Я хотів би розпочати з добрих політичних новин, але, на жаль, три тижні консультацій різних політичних сил на різному рівні поки що не дають мені таких підстав. На превеликий жаль, на сьогодні немає рішення щодо виходу з політичної кризи, яка склалася», – сказав спікер.

Він також повідомив, що планує сьогодні звернутися до політичних сил із закликом продовжити діалог.

«Я сьогодні звернуся до політичних сил з тим, щоби, з одного боку, швидше знайшли рішення з цієї політичної кризи, яка у нас сьогодні є, виходу з неї, точніше. А з іншого боку – проявити мудрість в тому, що парламент має працювати, має приймати необхідні рішення», – додав Гройсман.

У неділю, 13 березня, прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк назвав політичну кризу в Україні штучною, вказавши два виходи з ситуації: або президент і його блок підтримують чинний уряд, або беруть всю відповідальність на себе і представляють новий Кабмін.

Раніше голова парламентської фракції «Блок Петра Порошенка» Юрій Луценко запропонував прем’єр-міністрові зустрітися з парламентськими фракціями 14 березня для обговорення політичної кризи.

14 березня заплановане засідання погоджувальної ради парламенту. Поточний тиждень у Верховній Раді – пленарний.

XS
SM
MD
LG