Доступність посилання

ТОП новини

Росія: Яшин заявляє про готовність захистити свій звіт про Кадирова в суді


Ілля Яшин
Ілля Яшин

Заступник голови російської партії ПАРНАС Ілля Яшин заявляє, що готовий відповісти в суді на звинувачення в наклепі, які проти нього висунув прес-секретар голови Чечні Альві Карімов.

Як написав російський опозиціонер на своїй сторінці у Facebook, він передбачав, що Рамзан Кадиров може звернутися до суду після публікації доповіді «Загроза національній безпеці» про ситуацію в Чечні.

За словами Яшина, він «впевнений у своїй правоті, і готовий захищати доповідь і з політичної, і з моральної, і з юридичної позиції».

«Очевидно, що одна з головних цілей сьогоднішньої заяви Кадирова – зупинити поширення доповіді. Сподіваюся, правоохоронні органи не стануть грати роль обслуговуючого персоналу глави Чечні й утримаються від вилучення тиражу і блокування тексту в інтернеті. Нервова реакція Кадирова на мою роботу свідчить про те, що я роблю правильну і корисну справу, а доповідь влучила у ціль», – написав Яшин.

23 лютого Ілля Яшин представив в Москві доповідь «Загроза національній безпеці» про діяльність голови Чечні Рамзана Кадирова.

14 березня прес-секретар глави Чечні Альві Карімов звернувся до Генеральної прокуратури і Слідчого комітету Росії з проханням порушити кримінальну справу стосовно заступника голови ПАРНАСу Іллі Яшина у зв’язку з публікацією доповіді про Рамзана Кадирова.

За словами Карімова, в доповіді містяться наклеп, образи і безпідставні звинувачення на адресу Кадирова, а також ознаки розпалювання національної та релігійної ворожнечі.

XS
SM
MD
LG