Доступність посилання

ТОП новини

Кремль розкритикував слова польського міністра про трагедію під Смоленськом


Брат загиблого президента Польщі Леха Качинського Ярослав Качинський на церемонії вшанування жертв трагедії під Смоленськом, 10 квітня 2015 року
Брат загиблого президента Польщі Леха Качинського Ярослав Качинський на церемонії вшанування жертв трагедії під Смоленськом, 10 квітня 2015 року

У Росії розкритикували слова міністра оборони Польщі Антонія Мацеревича, який заявив, що катастрофа літака польського президента Леха Качинського під російським Смоленськом у 2010 році мала на меті позбавити Польщу лідерів.

Представник Слідчого комітету Росії Володимир Маркін назвав заяву Мацеревича «безглуздою і дурною». А прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков охарактеризував як «голослівну, необ’єктивну і таку, що не має нічого спільного з реальними обставинами трагедії».

13 березня Антоній Мацеревич, виступаючи під час лекції в місті Торунь, заявив, що те, що трапилося під Смоленськом мало на меті позбавити Польщу лідерів, які вели країну до незалежності. «Це ми були першою жертвою тероризму в 30-і роки, а після Смоленська можемо сказати, що ми також стали першою великою жертвою тероризму в сучасному конфлікті, який відбувається на наших очах», – сказав Мацеревич.

Близько місяця тому повідомлялося про те, що міністр оборони Польщі підписав указ про відновлення розслідування авіакатастрофи під Смоленськом, в якій загинули президент Польщі Лех Качинський з дружиною і ще 95 керівників країни і представників політичної еліти.

XS
SM
MD
LG