Доступність посилання

ТОП новини

Суд обрав Пасішнику запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання – речниця НАБУ


Суд обрав виконавчому директору компанії «Нафтогаз України» Андрію Пасішнику запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання. Про це заявила прес-секретар НАБУ Світлана Оліфіра в коментарі телеканалу «112 Україна».

«Солом’янський суд Києва сьогодні розглянув клопотання детективів НАБУ, узгоджене з представниками спеціалізованої антикорупційної прокуратури з метою обрання запобіжного заходу Пасішнику. Суд задовольнив клопотання. Пасішнику було обрано запобіжний захід у вигляді особистих зобов’язань. Без дозволу детектива, прокурора або суду він не може виїжджати за межі Києва, повинен передати на зберігання детектива бюро паспорт громадянина України для виїзду за кордон, має з’являтися на вимогу детективів або прокурорів на допити як свідок», – зауважили в НАБУ.

Водночас Пасішник цю інформацію наразі не коментував.

Напередодні, 11 березня, відбувся допит Пасішника в НАБУ. Перед цим, 9 березня, детективи Національного антикорупційного бюро України склали повідомлення про підозру виконавчого директора компанії «Нафтогаз України» Андрія Пасішника у втручанні в діяльність державного діяча, але особисто вручити підозру їм не вдалося. Тоді Пасішник заявив, що перебуває у відпустці за межами України і про це попереджав детективів. Він також заявив, що ця підозра не має жодного підґрунтя.

3 лютого у відставку з посади міністра економічного розвитку і торгівлі України подав Айварас Абромавичус, назвавши ключовою причиною звільнення конфлікт із першим заступником керівника фракції «Блок Петра Порошенка» Ігорем Кононенком, який, за словами Абромавичуса, намагається розставити своїх людей у міністерстві і на підконтрольних йому підприємствах, щоб контролювати грошові потоки. Зокрема, сказав міністр, йому в заступники хотіли нав’язати нинішнього виконавчого директора компанії «Нафтогаз України» Андрія Пасішника.

Кононенко назвав ці звинувачення спробою перекласти відповідальність за невдачі в роботі міністерства і запропонував Абромавичусу пройти поліграф.

Національне антикорупційне бюро України відкрило кримінальне провадження у зв’язку із заявами Абромавичуса.

Після цього прес-служба «Нафтогазу» повідомила, що у зв’язку з початком кримінального провадження Національним антикорупційним бюро України виконавчий директор «Нафтогазу» відсторонений від виконання обов’язків до завершення цього провадження. Пасішник заперечив своє відсторонення від виконання обов’язків виконавчого директора компанії «Нафтогаз України» і заявив, що написав заяву про відпустку.

XS
SM
MD
LG