Доступність посилання

ТОП новини

У Києві проведуть культурно-мистецьку акцію «Нескорена Луганщина»


У Києві з 15 по 17 березня в Києві з ініціативи Міністерства культури України відбуватиметься культурно-мистецька акція «Нескорена Луганщина».

Творчі колективи, які майже півтора роки тому переїхали з Луганська, який наразіконтролюють проросійські бойовики, до Сєвєродонецька, вже відновили свою діяльність і приїхали в Київ з гастролями.

Як повідомив Радіо Свобода заступник міністра культури Ростислав Карандєєв, квитків на всі заходи вже немає.

За його словами, вони безкоштовно розповсюджувались серед переселенців, військових та волонтерів, які служили або допомагали на Луганщини, зважаючи на такий попит, Луганська обласна філармонія та обласний музично-драматичний театр планують повноцінні комерційні гастролі в Києві.

Ввечері 15 березня академічний симфонічний оркестр Луганської обласної філармонії дасть урочистий концерт у Національній філармонії України.

Наступного дня, 16 березня, в Національному музеї літератури України відбудеться виставка виробів народних майстрів Луганщини та виступ ансамблю пісні і танцю Луганської обласної філармонії «Радани».

16 та 17 березня Луганський обласний український музично-драматичний театр покаже комедію «За двома зайцями» Михайла Старицького в інтерпретації молодого режисера Євгена Мерзлякова та драму «Маклена Ґраса» Миколи Куліша у постановці заслуженого діяча мистецтв Володимира Московченка у Національному театрі імені Івана Франка.

Заступник міністра культури Ростислав Карандєєв також зазначив, що Міністерство культури України готується до проведення днів культури Донеччини орієнтовно у другій половині травня 2016 року.

Бойові дії на Донбасі тривають від квітня 2014 року. Тоді влада України оголосила проведення антитерористичної операції на частині територій Донецької і Луганської областей. Низка населених пунктів Донбасу, зокрема Донецьк і Луганськ, окуповані підтримуваними Росією бойовиками. Від квітня 2014 року, за даними ООН, на Донбасі загинули понад 9 тисяч людей, близько 21 тисячі – поранені.

XS
SM
MD
LG