Доступність посилання

ТОП новини

СБУ готова допомогти поліції шукати зниклого адвоката російського військового


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Служба безпеки України готова підключитися до пошуків зниклого адвоката російського спецназівця Олександра Александрова Юрія Грабовського, заявляє керівник апарату голови СБУ Олександр Ткачук.

«Наскільки нам відомо, цим питанням займається Національна поліція, і наша служба готова надати будь-яку підтримку у разі звернення Національної поліції щодо встановлення місця перебування цієї людини», – сказав Ткачук.

9 березня суд переніс розгляд справи Олександра Александрова і Євгена Єрофеєва на 15 березня через те, що на засідання не з’явився один з адвокатів. Згодом Грабовський написав у Facebook, що йому «довелося виїхати з України не з власної волі» через побоювання за свою безпеку.

10 березня поліція заявила про розшук Юрія Грабовського. За даними правоохоронців, Грабовського вважають зниклим безвісти, про його місце перебування невідомо від 5 березня.

Російські спецпризначенці Олександр Александров і Євген Єрофеєв були затримані 16 травня 2015 року в зоні проведення АТО поблизу Щастя Луганської області. Прокурори висунули обом однакові обвинувачення у незаконному перетині кордону, та, серед іншого, звинуватили у вбивстві українського військового. Російським спецпризначенцям також інкримінують терористичний напад на позиції 92-ї бригади, яка охороняла ТЕЦ біля міста Щастя.

Спочатку Єрофеєв і Александров підтвердили, що є російськими військовими, але на суді відмовилися від цих свідчень.

XS
SM
MD
LG