Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко: німецькі лікарі готові провести медичний огляд Савченко


Надія Савченко в суді, архівне фото
Надія Савченко в суді, архівне фото

Президент України Петро Порошенко заявляє, що лікарі з німецької клініки «Шаріте» готові здійснити візит до Росії і провести медичний огляд української льотчиці Надії Савченко, яку утримують у російському СІЗО. Про це він заявив під час зустрічі з адвокатами українки Іллею Новіковим, Миколою Полозовим, Марком Фейгіним.

Як повдіомляє прес-служба президента України, Порошенко наголосив, що Україна підключила Міжнародний комітет Червоного Хреста і до медичного захисту Савченко готові також долучитись спеціалісти цієї організації.

Порошенко також повідомив, що зараз проводить активні консультації щодо запровадження санкційного «списку Савченко».

«Весь світ знає про «список Магнітського». Абсолютно справедливо, якщо з’явиться «список Савченко». Неможна безкарно знущатися над людиною, над героєм, над депутатом, над правосуддям», – сказав він.

Порошенко ще раз наголосив, що готовий «зробити все для того, щоб повернути Савченко в Україну живою і здоровою».

Раніше сьогодні під час зустрічі з міністром закордонних справ Литви Лінасом Лінкявічусом Порошенко заявив, що Україна координує підготовку санкційного «списку Савченко» з Євросоюзом та США.

Українську громадянку, народного депутата Надію Савченко від липня 2014 року утримують у СІЗО в Росії. Її в Росії, зокрема, обвинувачують у вбивстві двох співробітників російського телебачення, які влітку 2014 року, без дозволу української влади, перебували під Луганськом.

Російські прокурори вимагають позбавити українку волі на 23 роки. Очікується, що вирок Савченко буде оголошений 21–22 березня.

Савченко і її захист звинувачення відкидають і стверджують, що на момент загибелі російських журналістів її вже захопили сепаратисти, які потім примусово переправили її до Росії. За цей час вона кілька разів оголошувала голодування. Нинішнє її голодування триває від грудня минулого року.

XS
SM
MD
LG