Доступність посилання

ТОП новини

Сепаратисти 14 разів обстріляли українські позиції на Донбасі – штаб АТО


У штабі АТО заявляють, що упродовж нинішньої доби підтримувані Росією сепаратисти на Донбасі 14 разів обстріляли позиції українських військових.

«Попри досягнуті домовленості щодо припинення вогню у напрямку Авдіївки, для відновлення роботи Донецької фільтрувальної станції, російські найманці о 7.30 продовжили використовувати заборонене Мінськими угодами озброєння та з мінометів калібру 82 міліметри обстріляли позицій українських бійців, випустивши 4 міни. З гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї російські терористи вели вогонь по опорних пунктах поблизу шахти Бутівка, Опитного та Новгородського», – повідомив речник штабу АТО Сергій Жмурко увечері 15 березня.

«На Маріупольському напрямку близько 16.00 з мінометів калібру 120 міліметрів російські бойовики відкрили вогонь по позиціях поблизу Новотроїцького та випустили при цьому 36 мін», – додав Жмурко.

(Відео користувача YouTube Військове телебачення України)

В угрупованні «ДНР», визнаному в Україні терористичним, заявляють, що українські військові випустили по Донецькій фільтрувальній станції, яка 13 березня припинила роботу, 10 мін.

Сепаратисти з угруповання «ЛНР» кажуть, що українські військові продовжують стягувати військову техніку до лінії розмежування.

У січні Тристороння контактна група у Мінську заявила про чергову домовленість про припинення вогню у зоні бойових дій на сході України з 14 січня. Однак відтоді сторони конфлікту неодноразово звинувачували одна одну в порушенні «режиму тиші».

XS
SM
MD
LG