Доступність посилання

ТОП новини

Суд щодо Бочковського та Стоєцького продовжиться 24 березня


Сергія Бочковського та Василя Стоєцького затримують під час засідання Кабміну, березень 2015 року
Сергія Бочковського та Василя Стоєцького затримують під час засідання Кабміну, березень 2015 року

Шевченківський райсуд Києва продовжить розгляд справи за обвинуваченням екс-голови Держслужби з надзвичайних ситуацій Сергія Бочковського та його першого заступника Василя Стоєцького 24 березня.

15 березня під час судового засідання прокурор завершив зачитувати обвинувальний акт, у якомуБочковського та Стоєцького звинувачують у вимаганні з метою одержання вигоди.

Тепер у цій справі допитають потерпілих та обвинувачених, після чого досліджуватимуть письмові докази, а потім відбудеться допит свідків сторони обвинувачення та свідків захисту. Після цього суд розгляне наявні клопотання сторін і перейде до судових дебатів.

Розгляд кримінального провадження проти Сергія Бочковського та Василя Стоєцького по суті Шевченківський районний суд Києва розпочав 14 грудня.

25 березня 2015 року під час засідання Кабміну, яке транслювали у прямому ефірі українські канали, затримали колишнього голову Державної служби з надзвичайних ситуацій Сергія Бочковського та його заступника Василя Стоєцького. Тоді повідомлялось, що їх підозрюють в організації злочинних схем при закупівлі пального за завищеними цінами.

Пізніше суд застосував щодо Бочковського та його заступника Стоєцього запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 2 місяці з правом внесення застави у сумі понад мільйон гривень.

1 квітня минулого року стало відомо, що Стоєцького звільнили, він вніс заставу. Також Бочковський вніс заставу, його звільнили з-під варти.

У жовтні 2015 року у МВС повідомили про закінчення досудового розслідування щодо Бочковського і Стоєцького.

Бочковському інкримінують вчинення вимагання неправомірної вигоди особою, що службовою особою, вчинення службових підроблень, також зловживання владою з метою надання неправомірної вигоди юридичній особі.

Стоєцького підозрюють у вчиненні вимагань від двох людей неправомірної вигоди особою, що займає особливо відповідальне становище, та у зловживанні владою з метою надання неправомірної вигоди юридичній особі.

За даними МВС, дії екс-посадовців спричинили збитки державі на суму понад 6,6 мільйона гривень.

XS
SM
MD
LG