Доступність посилання

ТОП новини

Нова група російських літаків вилетіла з Сирії до Росії


Міністерство оборони Росії повідомило про виліт із Сирії чергової групи російських літаків. У складі групи військово-транспортний Іл-76 і штурмовики Су-25.

За розпорядженням президента Росії Володимира Путіна з 15 березня почалося виведення основної частини угруповання Повітряно-космічних сил Росії з Сирії. При цьому заступник міністра оборони Росії Микола Панков запевнив, що завдання ударів по «терористах» буде продовжено.

Напередодні представник Білого дому Джош Ернест підтвердив, що Росія почала виведення свого контингенту з Сирії. За словами Ернеста, який послався на дані Пентагону, Сирію залишили лише кілька російських літаків, і ще рано судити, як цей крок Москви відобразиться на ситуації в країні.

Росія восени 2015 року втрутилася у громадянську війну в Сирії на боці влади президента Башара аль-Асада, якій відмовили в легітимності більшість західних і арабських країн. Офіційно метою повітряних ударів Росії в Сирії мали бути позиції угруповання «Ісламська держава». Але, як випливає і з повідомлень на місцях, і з матеріалів, що їх оприлюднює саме Міністерство оборони Росії, більшість ударів завдані по територіях, які контролюють інші супротивники влади аль-Асада, зокрема й ті, що мають підтримку Заходу й арабського світу. У лютому США і Росія погодили план перемир’я в Сирії.

XS
SM
MD
LG