Доступність посилання

ТОП новини

Міськвиборчком Кривого Рогу виніс попередження чинному меру


Фото ілюстративне (©Shutterstock)
Фото ілюстративне (©Shutterstock)

Міськвиборчком Кривого Рогу виніс попередження чинному міському голові, кандидату в мери Юрієві Вілкулу через залучення його підлеглих до агітації. Рішення ухвалили на черговому засіданні міської виборчої комісії через скаргу одного з кандидатів конкурентів Вілкула Семена Семенченка.

Згідно з інформацією міськвиборчкому, розгляд скарги тривав близько п’яти годин з перервами: члени комісії не могли дійти згоди щодо задоволення скарги.

Скарга стосувалася залучення до політичної агітації кандидатом Юрієм Вілкулом його підлеглих. Зокрема, довірена особа Семенченка Олександр Шевченко поінформував про поширення в Кривому Розі агітаційних матеріалів з фотографіями посадових осіб органів місцевого самоврядування міста, керівників комунальних підприємств, які прямо або опосередковано залежать від мера, із заявами про підтримку міського голови.

Зрештою члени міськвиборчкому ухвалили постанову, в якій винесли попередження кандидату Юрію Вілкулу, та вирішили спрямувати агітаційну продукцію для перевірки до поліції.

Раніше в громадянській мережі «Опора» заявили, що підлеглі чинного міського голови Кривого Рогу, кандидата в мери Юрія Вілкула залучені до передвиборної агітації свого керівника. Увагу спостерігачів привернуло те, що у листівці, яку агітатори поширювали в Саксаганському районі міста, поруч з текстом декларації підтримки розміщені фото підлеглих осіб мера, зокрема, керівника справами виконкому Олени Шовгелі. За даними з «Опори», це може свідчити про порушення кандидатом закону «Про місцеві вибори» в частині прямої заборони кандидатам, що обіймають посади в органах влади, залучати до передвиборної агітації підлеглих.

Водночас у виборчому штабі Юрія Вілкула Радіо Свобода підтвердили факт поширення таких агітаційних матеріалів, але висловили незгоду з оцінкою їх «Опорою». Як зазначила довірена особа кандидата Марина Акімова, у неробочий час посадовці можуть «показувати, що вони розділяють певну політичну позицію».

Позачергові вибори міського голови Кривого Рогу відбудуться 27 березня, кандидатами є 15 осіб.

XS
SM
MD
LG