Доступність посилання

ТОП новини

Київрада проголосувала за заборону продажу алкоголю в МАФах


©Shutterstock
©Shutterstock

Київська міська рада проголосувала 17 березня за проект рішення про демонтаж МАФів, з власниками яких не укладено договорів пайової участі в утриманні об’єктів благоустрою Києва, а також заборону продажу алкогольних напоїв у них. Як йдеться в повідомленні на сайті Київради, відповідне рішення підтримали у четвер 88 депутатів.

«Строк дії договору пайової участі, укладений до 31.01.2015, становить 6 місяців та може бути продовжений на той самий строк, але до завершення конкурсів щодо надання права на оформлення паспортів прив’язки тимчасових споруд за відповідними локаціями. Також проект рішення передбачає заборону продажу алкогольних напоїв у МАФах. Порушення заборони загрожує розірванням договору пайової участі», – йдеться в повідомленні.

«Радий, що депутати підтримали мою правку повністю заборонити продаж алкоголю в малих архітектурних формах. Алкоголь повинні продавати лише в ресторанах та відповідних магазинах, а не в МАФах, щоб відразу розпити на лавочці», – прокоментував депутат Київради Олександр Міщенко.

До 1 березня 2017 року Департамент міського благоустрою та збереження природного середовища має демонтувати МАФи. Якщо власники сплачують пайову участь до міського бюджету, то демонтовувати тимчасові споруди не будуть.

Київрада вже забороняла продаж алкогольних і слабоалкогольних напоїв в кіосках. Однак рішення було скасоване через колізії із законодавством. Власники МАФів скаржаться, що через такі заборони втрачають доходи.

XS
SM
MD
LG