Доступність посилання

ТОП новини

У Криму обіцяють прискорити ремонт музею Лесі Українки в Ялті


Голова підконтрольної Росії адміністрації Ялти Андрій Ростенко обіцяє провести реконструкцію музею Лесі Українки в Ялті «якнайшвидше». Про це він заявив після того, як спільно з фахівцями департаменту архітектури і містобудування відвідав зачинений на даний час музей Лесі Українки.

«Досить тривалий вплив агресивного природного середовища і старість будівлі привели до відповідних негативних наслідків. Як підсумок – необхідність проведення капітального ремонту і реставраційних робіт. Сьогодні ми займаємося цим питанням. З огляду на, що будівля є пам’яткою історії й архітектури, процес вимагає великої підготовчої роботи. У нас є проектна документація на даний об’єкт, виготовлена в 2013 році.На даний момент ми її коригуємо й актуалізуємо. Я думаю, ми максимально прискоримо ці процедури. Після цього ми знайдемо кошти і забезпечимо якнайшвидше проведення реставраційних робіт, щоб знову відкрити музей», – цитує Ростенка відділ інформаційного забезпечення підконтрольної Росії адміністрації Ялти.

Музей Лесі Українки в Ялті закрили понад місяць тому на реставрацію. Українських діячів культури обурило закриття музею.

Засновниця музею Світлана Кочерга побоюється, що його можуть вже не відкрити, або повністю змінять концепцію закладу. Українські письменники й літературознавці вважають, що музей закрили з ідеологічних міркувань, і не варто чекати, що його відновлять.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій проти Москви. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG