Доступність посилання

ТОП новини

Путін підтвердив загибель у Сирії п’ятого російського військового


Президент Росії Володимир Путін
Президент Росії Володимир Путін

Президент Росії Володимир Путін вшанував пам’ять загиблого у Сирії Федора Журавльова, перервавши таким чином чотиримісячне замовчування загибелі військовослужбовця.

17 березня Путін виступив у Кремлі на прийомі з нагоди вручення нагород учасникам операції у Сирії та вдовам загиблих.

27-річний Журавльов став п’ятим російським військовим, що загинули під час сирійської кампанії.

Раніше джерело агентства Reuters повідомляло, що Журавльов, похований у селищі Пальце Брянської область, служив у спецпідрозділі.

Російська влада раніше не визнавали участі спецназу у виконанні особливих завдань на території Сирії, заявляючи, що завдають лише повітряних ударів, навчають сирійських військовослужбовців, охороняють російські військові бази і можуть проводити пошук і порятунок військових льотчиків у разі втрат авіації.

Раніше російські ЗМІ писали про загибель чотирьох військовослужбовців у Сирії. Це Олег Пешков, пілот бомбардувальника Су-24, збитого у листопаді 2015 року турецькими ВПС, Олександр Позинич, морський піхотинець, що загинув під час рятування штурмана збитого літака. Потім з’явилася інформація про загибель російського військового радника Івана Черемисина і солдата Вадима Костенка, який, за офіційною версією, вчинив самогубство.

Російська військова кампанія у Сирії тривала з 30 вересня минулого року до 15 березня, коли Володимир Путін наказав вивести з Сирії основну частину російського військового контингенту. Чисельність цього контингенту досі офіційно не оголошена.

XS
SM
MD
LG