Доступність посилання

ТОП новини

СБУ: екс-керівника поліції Вінниччини підозрюють у держзраді


Антон Шевцов
Антон Шевцов

Служба безпеки України повідомляє про порушення проти колишнього керівника управління Національної поліції Вінницької області Антона Шевцова кримінального провадження за статтею «державна зрада».

«Тривають слідчі дії», – повідомила речниця СБУ Олена Гітлянська на своїй сторінці у Facebook.

17 березня в СБУ повідомили, що затримали Шевцова при спробі втекти до Росії.

Шевцов був призначений на посаду начальника обласної поліції наприкінці січня 2016 року. Цього місяця у Вінниці відбулися протести з вимогою його відставки, активісти звинуватили Шевцова у сепаратизмі. Крім того, активісти виявили відео, яке свідчить, що нібито Шевцов був на параді в анексованому Криму.

14 березня голова Нацполіції Хатія Деканоїдзе підписала наказ про відсторонення Шевцова від виконання посадових обов’язків у зв’язку з необхідністю проведення перевірки, а потім задовольнила його рапорт про відставку з посади керівника управління поліції у Вінницькій області.

Антон Шевцов на своїй сторінці у Facebook опублікував результати «перевірки Служби безпеки України його на сепаратизм», де йдеться, що доказів цього «не здобуто». Крім того, Шевцов написав, що вирішив піти з посади сам, бо «не згоден з системою, де потрібна гарна картинка для ЗМІ, а не результат». Щодо візиту до Криму, він дав зрозуміти, що на параді супроводжував свого діда.

XS
SM
MD
LG