Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу дії на Донбасі 1 військовий загинув, 3 поранені – Лисенко


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

Речник Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко повідомив, що за минулу добу внаслідок бойових дій на Донбасі один український військовослужбовець загинув і троє були поранені. Про це він сказав у п’ятницю на щоденному брифінгу.

За словами Лисенка, за минулу добу в районі Авдіїви та Ясинуватої проросійські сепаратисти випустили в бік військових Збройних сил України понад 200 мін з 82 та 120-міліметрових мінометів.

«Всього за минулу добу на донецькому напрямку відбулося 27 обстрілів НЗФ (кожен третій – з важкого озброєння)», – повідомив Лисенко.

Він зазначив, що 15 обстрілів було також на маріупольському напрямку, а на луганському було спокійно. Усього, як раніше повідомили у прес-центрі штабу АТО, за минулу добу було 42 обстріли з боку проросійських сепаратистів.

Сепаратисти з угруповання «ДНР» повідомляють про понад 270 обстрілів з боку ЗСУ прифронтових районів за минулу добу. Також донецькі сепаратисти стверджують, що українська сторона перекинула 20 БПМ в північне передмістя Горлівки. Луганські сепаратисти на своїх сайтах пишуть, що українські військові перекинули до лінії зіткнення 4 одиниці реактивних систем залпового вогню «Ураган».

У січні Тристороння контактна група у Мінську заявила про чергову домовленість про припинення вогню у зоні бойових дій на сході України з 14 січня. Однак відтоді сторони конфлікту неодноразово звинувачували одна одну в порушенні «режиму тиші».

XS
SM
MD
LG