Доступність посилання

ТОП новини

В УЄФА не дискваліфікували російського футболіста Тарасова через майку з Путіним


Дмитро Тарасов під час своєї акції, 16 лютого 2016 року
Дмитро Тарасов під час своєї акції, 16 лютого 2016 року

В УЄФА вирішили не дискваліфіковувати півзахисника московського футбольного клубу «Локомотив» Дмитра Тарасова через майку із зображенням російського президента Володимира Путіна після матчу Ліги Європи з турецьким «Фенербахче» 16 лютого. Про це йдеться у рішенні Союзу європейських футбольних асоціацій від 18 березня.

Як йдеться в повідомленні на сайті УЄФА, дисциплінарна комісія вирішила оштрафувати гравця ФК «Локомотив» Дмитра Тарасова на 5 тисяч євро.

В УЄФА також нагадали, що правила союзу забороняють демонструвати елементи одягу, на яких розміщені «політичні, релігійні, особисті заяви, а також зображення чи логотипи».

Раніше у Європейському союзі футбольних асоціацій повідомляли про початок дисциплінарного розслідування проти російського футболіста. Йшлося про можливу дискваліфікацію щонайменше на десять матчів.

Дмитро Тарасов після матчу 1/8 фіналу Ліги Європи 16 лютого з турецькою командою «Фенербахче» у Стамбулі, який росіяни програли з рахунком 2:0, зняв футболку й показав майку з зображенням Путіна й підписом «Найввічливіший президент». У клубі «Локомотив» засудили вчинок Тарасова. Клуб запевняв, що не міг відвернути цього вчинку, бо не знав про плани гравця.

XS
SM
MD
LG