Доступність посилання

ТОП новини

Суд визнав затримання екс-керівника поліції Вінниччини законним


Антон Шевцов
Антон Шевцов

Вінницький міський суд у п’ятницю не задовольнив заяву адвокатів колишнього керівника Вінницької обласної поліції Антона Шевцова про незаконність його затримання правоохоронцями, передає «Укрінформ».

«У процесі розгляду заяви іменем України постановлено ухвалу, якою відмовлено у задоволенні заяви адвокату Шевцова Костянтину Дорошенку про визнання незаконним затримання. Ухвала не підлягає апеляційному оскарженню», – заявив слідчий суддя Вінницького міського суду Андрій Михайленко.

Одним із аргументів адвокатів, які вимагали звільнення Шевцова прямо із зали суду, було те, що він потребує медичного обстеження.Суд відкинув цю заяву, оскільки під час обстеження у Чернігівській міській лікарні було з'ясовано, що Шевцов не потребує госпіталізації.

Відтак суд визнав необґрунтованими аргументи адвокатів та підтримав обвинувачення.

Проведення процесуальних дій за підозрою у вчиненні злочину за статтею про «державну зраду» доручили колегам у Чернігівській області, де затримали Шевцова при спробі перетнути кордон України.

19 березня відбудеться ще одне засідання суду за ще однією позовною заявою другого адвоката Шевцова – Олександра Лещенка.

17 березня СБУ повідомила про затримання Антона Шевцова на кордоні з Білоруссю при спробі втекти до Росії. Проти нього порушили кримінальне провадження за статтею «державна зрада».

Шевцов був призначений на посаду начальника обласної поліції наприкінці січня 2016 року. Цього місяця у Вінниці відбулися протести з вимогою його відставки, активісти звинуватили Шевцова у сепаратизмі. Крім того, активісти виявили відео, яке свідчить, що нібито Шевцов був на параді в анексованому Криму.

14 березня голова Нацполіції Хатія Деканоїдзе підписала наказ про усунення Шевцова від виконання посадових обов’язків через необхідність проведення перевірки, а потім задовольнила його рапорт про відставку з посади керівника управління поліції у Вінницькій області.

Антон Шевцов на своїй сторінці у Facebook опублікував результати «перевірки Служби безпеки України його на сепаратизм», де йдеться, що доказів «не здобуто». А про відвідини Криму написав, що супроводжував на параді свого діда.

XS
SM
MD
LG