Доступність посилання

ТОП новини

Голову НАЗК обиратимуть наступного тижня – Радецький


Засідання конкурсної комісії НАЗК (фото архівне)
Засідання конкурсної комісії НАЗК (фото архівне)

Член Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) Руслан Радецький повідомляє, що голову агентства обиратимуть наступного тижня.

«Ми обговорили це питання, але кандидатури ніхто не піднімав і не висовував. Ми зголосилися на те, що потрібно всім підготуватися до засідання з протоколом і регламентом. Ми вирішили провести це обрання на наступному тижні», – сказав Радецький 18 березня в ефірі «Громадського ТБ».

За його словами, голову НАЗК не обрали на першому засіданні оскільки це не було передбачено регламентом.

«Один із членів комісії поширив недостовірну інформацію, що не обрали голову. Однак, ніхто не піднімав це питання. Це є тиском і втручанням громадських активістів у роботу НАЗК», – зазначив Радецький.

Він припустив, що Нацагентство запрацює вже до кінця березня.

17 березня представник комісії з обрання членів НАЗК Віктор Таран повідомив, що члени Національного агентства із запобігання корупції не змогли узгодити кандидатуру голови відомства. Він висловив сподівання, що колеги по НАЗК зможуть проявити «більше конструктиву» під час наступного засідання.

Цього тижня Комісія з обрання членів Національного агентства з питань запобігання корупції затвердила кандидатури двох нових членів агентства. Відтак кількість членів у цьому органі сягнула чотирьох (з усього п’яти – ред.), що є достатнім для старту його діяльності. Національне агентство з питань запобігання та протидії корупції має займатися перевіркою майнових декларацій чиновників. Очікувалось, що агентство мало би запрацювати до кінця 2015 року, проте цього так і не сталося.

XS
SM
MD
LG