Доступність посилання

ТОП новини

Янукович назвав «міфічними мільярдами» гроші, у викраденні яких його звинувачує Київ


Віктор Янукович (©Shutterstock)
Віктор Янукович (©Shutterstock)

Колишній президент України Віктор Янукович вважає, що звинувачення проти нього є спробою чинної української влади приховати власні провали. Про це Янукович заявив у письмовій відповіді на запит агенції Reuters 18 березня.

«Розмови про «міфічні мільярди» Януковича є нічим іншим, як спробою нинішніх політичних невдах відвернути увагу українців від того, що вони привели країну до краху. Політично та економічно», – твердить Янукович.

Раніше глава уряду Арсеній Яценюк повідомив, що закон передбачає конфіскацію 50 мільярдів гривень заарештованих активів Віктора Януковича, які будуть спрямовані на соціальні та оборонні витрати.

За даними слідства, Янукович на державні гроші купив облігації та, на думку законодавців, володіє ними через складну мережу офшорних компаній з Кіпру, Сейшельських островів, Великої Британії, Панами і Белізу.

17 березня депутати Верховної Ради внесли до порядку денного та проголосували за основу дискусійний законопроект про спецконфіскацію грошей попередньої влади. Рішення підтримали 228 парламентаріїв.

Віктор Янукович утік з України в лютому 2014 року після масових розстрілів учасників протестів на майдані Незалежності в Києві. Відтоді він перебуває на території Росії, яка не відповідає на запити України про його видачу в рамках міжурядових домовленостей.

XS
SM
MD
LG