Доступність посилання

ТОП новини

Керівництво корпорації RFERL засуджує тиск на московське бюро Радіо Свобода


Керівництво корпорації Радіо Вільна Європа – Радіо Свобода (RFERL) заявляє про тиск на московське бюро Радіо Свобода.

Увечері в п’ятницю, 18 березня, двоє невідомих, які представилися кореспондентами телекомпанії НТВ, звернулися по коментарі особистого характеру до голови представництва корпорації Радіо Вільна Європа – Радіо Свобода в Москві. Попри відмову від бесіди, вони намагалися вести запис біля дверей квартири, наполягаючи на «коментарі» до інформації, отриманої, за їхніми словами, «у колишніх співробітників Російської служби Радіо Свобода».

Головний редактор корпорації Ненад Пеїч назвав інцидент «огидним прикладом залякування».

В останні роки телеканал НТВ неодноразово робив кампанії з дифамації представників російської опозиції, незалежних журналістів та громадських активістів. Тиждень тому в програму телеканалу «Росія-1» «Вести недели с Дмитрием Киселевым» був показаний сюжет, у якому співробітники корпорації представлені як іноземні агенти, що діють проти інтересів Російської Федерації.

Радіо Свобода – міжнародний засіб масової інформації, який здійснює мовлення на країни Східної і Південно-Східної Європи, Кавказу, Центральної та Південної Азії, Близького Сходу і на Росію. Московське бюро корпорації Радіо Вільна Європа – Радіо Свобода (RFERL) працює в Москві з 1991 року.

XS
SM
MD
LG