Доступність посилання

ТОП новини

Поліція допитала затриманого в Бельгії Салаха Абдеслама


Кадри затримання Салаха Абдеслама
Кадри затримання Салаха Абдеслама

Затриманому 18 березня під час спецоперації в Брюсселі підозрюваному до терактів в Парижі Салаху Абдесламу бельгійський суддя висунув звинувачення. Як заявив в суботу адвокат Свен Марі, його підзахисний співпрацює зі слідством, але поки відмовляється від екстрадиції до Франції.

Як заявив представник бельгійської прокуратури Ерік Ван Дер Сіпт, Абдеслам почав відповідати на запитання поліції. Це може, на його думку, відкласти його екстрадицію.

Президент Франції Франсуа Олланд після арешту Салаха Абдеслама заявив, що Париж зробить всі необхідні кроки для екстрадиції до Франції підозрюваного в причетності до листопадових атак, що забрали життя 130 людей.

Громадянин Франції, 26-річний Салах Абдеслам, зазнав легкого поранення в ногу під час затримання. Сьогодні його забрали з лікарні до поліції.

Інтерпол повідомив про розіслані членам цієї організації рекомендації щодо посилення контролю на кордонах через арешт Абдеслама, оскільки його можливі спільники можуть спробувати терміново покинути Європу.

Після затримання Абдеслама в розшуку залишається один передбачуваний співучасник паризьких атак 13 листопада минулого року – Мохамед Абріні.

XS
SM
MD
LG