Доступність посилання

ТОП новини

Обама розпочав перший за 88 років історичний візит на Кубу


Президент США Барак Обама розпочинає візит на Кубу на тлі поступової нормалізації відносин між двома країнами. Кульмінацією першого за 90 років візиту чинного президента США стане пряме звернення Обами до кубинського народу, в якому він викладе своє бачення майбутнього двосторонніх відносин, повідомляє «Голос Америки».

Білий дім вважає, що візит Обами і його виступ по телебаченню в Гавані у вівторок ознаменують новий початок у відносинах між колишніми супротивниками в «холодній війні» і стане кроком вперед у розвитку дипломатичних відносин, відновлених в минулому році.

Обама розглядає відновлення відносин з Кубою, як одне з найважливіших зовнішньополітичних досягнень його адміністрації. За оцінкою президента, багаторічна політика ізоляції Куби не досягнула своєї мети.

Після прибуття на Кубу в другій половині дня в неділю президент Обама і його сім'я відвідають культурні пам'ятки Старої Гавани. У понеділок президент проведе переговори з головою Держради Куби Раулем Кастро, після чого зустрінеться з кубинськими підприємцями для обговорення питання про розвиток ділових контактів між США і Кубою. У понеділок ввечері на честь Обами буде дано державний обід у Палаці революції.

Президент також планує зустрітися з представниками кубинського громадянського суспільства, в тому числі правозахисниками, незважаючи на заперечення Уряду в Гавані. Білий дім повідомив, що список запрошених на зустріч з президентом «не підлягає обговоренню».

XS
SM
MD
LG