Доступність посилання

ТОП новини

Опитування: росіяни почали менше довіряти президенту Путіну


Володимир Путін
Володимир Путін

Росіяни за останній рік стали менше довіряти президентові Володимиру Путіну, йдеться в опитуванні російського «Левада-центру».

Згідно з даними експертів, в даний час повністю довіряє главі держави 21 відсоток респондентів проти 26 відсотків роком раніше. «Радше довіряють» 52 відсотки (рік тому таких було 57 відсотків), не довіряють – 14 відсотків. Ця цифра в порівнянні з минулим роком не змінилася. Таким чином, кількість тих, хто довіряє в сумі знизилося за рік на 10 відсотків.

Третина респондентів не можуть сказати про президента Росії «нічого поганого». Кількість людей, які ставляться до Володимира Путіна із «захопленням», знизилася з 10 до 8 відсотків. У той же час кількість людей з «нейтральним або байдужим» ставленням до Путіна зросла з 10 до 15 відсотків. «Настороженим і вичікувальним» назвали своє ставлення 8 відсотків опитаних, роком раніше так висловлювалися 5 відсотків росіян. Крім того, 17 відсотків росіян вважають, що Путін, швидше за все, пов’язаний з корумпованими політиками.

Зростання рейтингу Путіна з 64 до 86 відсотків припало, за даними соціологів, на весну 2014 року, коли Росія незаконно анексувала Крим. У жовтні 2015 року соціологи приводили цифру в 89,9 відсотка і пояснювали цей рекордний показник початком військової операції Росії в Сирії.

Зараз цифри підтримки президента повертаються до тих, які були «до Криму», але при цьому рейтинг довіри залишається досить високим, заявив заступник керівника «Левада-центру» Олексій Гражданкін. 65 відсотків росіян кажуть, що хотіли б, щоб Володимир Путін був обраний на посаду президента знову. Рік тому так висловлювалися 57 відсотків опитаних.

XS
SM
MD
LG