Доступність посилання

ТОП новини

До суду над Савченко після перерви не пустили представників української делегації


Оголошення вироку у справі Савченко, Донецьк, Ростовська область, Росія, 21 березня 2016 року
Оголошення вироку у справі Савченко, Донецьк, Ростовська область, Росія, 21 березня 2016 року

Охорона Донецького міського суду Ростовської області Росії, де триває оголошення вироку у справі українки Надії Савченко, після перерви в судовому засіданні не пустила представників української делегації до зали. Про це повідомляє депутат Верховної Ради Марія Іонова.

«Всіх представників української делегації, включаючи генерального консула, не пустили до залу засідань на другу частину», – написала Іонова у Facebook.

Адвокат Савченко Микола Полозов вказав, що серед членів української делегації, яких охорона не пустила на продовження засідання, є речник президента України Святослав Цеголко.

Оголошення вироку у справі Савченко поновилося після перерви, яка тривала понад годину, до 13:30 за Києвом.

21 березня суд у Донецьку Ростовської області Росії почав оголошувати вирок Надії Савченко, яку в Росії звинувачують у причетності до загибелі двох російських журналістів під Луганськом влітку 2014 року. Вона свою провину повністю заперечує. Читання судового рішення, як очікують, займе два дні – 21 і 22 березня. Один з адвокатів українки Марк Фейгін заявив, що до зачитування резолютивної частини вироку суд може перейти вже завтра.

Раніше держзвинувачення зажадало засудити Савченко до 23 років ув’язнення, а захист – повністю виправдати. На знак протесту проти звинувачень українка сім днів тримала сухе голодування. Вона почала приймати рідину 10 березня.

Під будівлею суду, де триває оголошення вироку, відбувається пікет, в якому беруть участь молоді люди з касками із написом «Преса» в руках і плакатами «вони боролися за свободу слова».

У самому Донецьку поліція вживає безпрецедентних заходів безпеки. На дахах чергують снайпери, перевіряються горища і під’їзди, на вулицях посилені наряди поліції.

XS
SM
MD
LG