Доступність посилання

ТОП новини

Чеські активісти оголилися на підтримку українських політв’язнів


Оголений протест на підтримку політв'язнів у Празі
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:17 0:00

Активісти чеської групи oMen оголилися під резиденцією президента Чехії Мілоша Земана, щоб привернути увагу до українських політв’язнів та політики Кремля щодо Європи. Вони тримали в руках портрети утримуваних у Росії Надії Савченко, Олега Сенцова та Олександра Кольченка. На грудях активісти зробили написи «Свобода!» та «Геть пекло Путіна!»

Активісти також принесли до резиденції та символічно випустили в повітря повітряних «зелених чоловічків» із приклеєними обличчями Мілоша Земана та президента Росії Володимира Путіна. Організатор акції Отакар Ван Ґемунд вважає, що лідер Чеської Республіки має перестати підтримувати Кремль.

«Ми намагаємось продемонструвати, що «маленькі зелені чоловічки» нікуди не пішли. Вони окупували Крим без розпізнавальних знаків, проте є ще багато приятелів Кремля, які роблять схожу роботу. Можливо вони не завжди «зелені», утім мають на меті зруйнувати Європу, НАТО», – сказав організатор.

До активістів підійшли полісмени, поцікавилися метою акції та відійшли. Учасники чеської групи oMen раніше провели кілька епатажних акцій на підтримку України, зокрема, у 2014 році вивісили на одній із веж празького собору Святого Віта, неподалік від резиденції президента Мілоша Земана, полотнище з надписом «Тут сидить лялька Путіна», також вони оголялися до пояса на прес-конференції чеського прем’єра, демонструючи написи «Не будьте з Путіним».

Як зелені «Путін» і «Земан» літали над посольством Росії в Чехії (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:23 0:00

Мілош Земан – єдиний президент у Євросоюзі, який публічно підтримав анексію Росією Криму. Також у своїх виступах він називав російську агресію в Україні «громадянською війною», а українців – «бандерівцями».

XS
SM
MD
LG