Доступність посилання

ТОП новини

Росія: у Петербурзі затримали учасників акції на підтримку Савченко


(ілюстраційне фото)
(ілюстраційне фото)

У російському Петербурзі 21 березня поліція затримала п’ятьох учасників низки одиночних пікетів на підтримку української льотчиці Надії Савченко.

Трьох активістів затримали ще до початку акції, повідомляє російський правозахисний портал «ОВД-Инфо». Відзначається також, що на деяких активістів напали представники радикального прокремлівського «Національно визвольного руху». Один з нападників також був затриманий.

Суддя Донецького міського суду Ростовської області Росії Леонід Степаненко у понеділок оголосив перерву у засіданні у справі громадянки України Надії Савченко. Оголошення вироку в цій справі продовжиться о 10:00 за московським часом 22 березня.

Суд таким чином припинив оголошення вироку, яке розпочалося о 10:00 21 березня.

Надію Савченко від липня 2014 року утримують у СІЗО в Росії. Її в Росії, зокрема, обвинувачують у вбивстві двох співробітників російського телебачення, які влітку 2014 року, без дозволу української влади, перебували під Луганськом.

Савченко і її захист звинувачення відкидають і стверджують, що на момент загибелі російських журналістів її вже захопили сепаратисти, які потім примусово переправили її до Росії.

Надія Савченко від грудня оголосила чергове голодування на знак протесту проти ув’язнення, а від 4 до 10 березня тримала сухе голодування.

XS
SM
MD
LG