Доступність посилання

ТОП новини

Вибори мера Кривого Рогу можуть відбутись в один тур – КВУ


Позачергові вибори міського голови Кривого Рогу можуть відбутись в один тур. Про це 21 березня на прес-конференції у Дніпропетровську заявив голова правління Всеукраїнської громадської організації «Комітет виборців України» Станіслав Жолудєв.

За його словами, головна інтрига виборів у Кривому Розі – не стільки підсумки дня голосування, скільки необхідність проведення другого туру виборів. Водночас він не уточнив, хто з кандидатів має найбільші шанси на перемогу чи на вихід у другий тур.

Як зазначив Станіслав Жолудєв, основним порушенням нинішньої виборчої кампанії у Кривому Розі була неналежна агітація, зокрема, відсутність вихідних даних в агітаційних матеріалах кандидатів – білбордах, плакатах, листівках. Щодо цього до органів поліції було подано близько десятка скарг.

Що ж до самого дня виборів, то, як поінформував представник КВУ, Комітет виборців України спрямує до Кривого Рогу кілька десятків своїх спостерігачів, які працюватимуть у форматі мобільних груп і в оперативному режимі, разом з юристами, виїздитимуть на «проблемні дільниці».

Представник КВУ також звернув увагу на інтерес міжнародних спостерігачів до виборів у Кривому Розі, однак, зазначивши, серед них можуть бути й «друзі Путіна».

«Зареєструвались, зокрема, спостерігачі від Національного демократичного інституту США, посольств Великої Британії та США. Наразі ми помітили в списку міжнародних експертів і так званих «друзів Путіна». Це європейські політики проросійського напряму, які приїздять до України й висловлюють заангажовану точку зору. Щоразу вони є членами різних організацій», – зазначив Станіслав Жолудєв.

Раніше в ЦВК повідомили про 7 зареєстрованих міжнародних спостерігачів на вибори міського голови Кривого Рогу.

30 січня 2016 року президент України Петро Порошенко підписав закон про перевибори в Кривому Розі. 23 грудня 2015 року Верховна Рада проголосувала за законопроект, яким постановила провести повторні вибори на посаду мера Кривого Рогу 27 березня.

На посаду міського голови Кривого Рогу зареєстровано 15 кандидатів: 5 від партій і 10 самовисуванців. Чинний мер Юрій Вілкул, який на минулих виборах був висуванцем «Опозиційного блоку», тепер балотується шляхом самовисування.

XS
SM
MD
LG