Доступність посилання

ТОП новини

Трьом іранцям висунули звинувачення у змові з метою ухилення від санкцій США щодо Ірану


Реза Зарраб разом з дружиною, турецькою поп-співачкою Ебру Гюндеш
Реза Зарраб разом з дружиною, турецькою поп-співачкою Ебру Гюндеш

33-річного бізнесмена іранського походження Реза Зарраба заарештували в аеропорту Майамі за підозрою у змові з метою ухилення від санкцій США щодо Ірану. Про арешт, який відбувся 19 березня, повідомили американські чиновники напередодні.

Двоє інших іранських громадян співробітниця Зарраба Камелія Джамшиді та старший співробітник відділення банку «Меллат» в Ірані Хоссейн Наджафзад також звинувачуються в ухиленні від санкцій, проте їхнє місце перебування невідоме.

Згідно з обвинувальним висновком прокуратури США, Реза Зарраб, що має подвійне громадянство – Туреччини та Ірану і володів та керував мережею компаній в Туреччині та ОАЕ, разом з іншими підозрюваними та неназваними спільниками попри санкції США перевели сотні мільйонів доларів в угодах від імені уряду Ірану та іранських підприємств, зокрема через один з найбільших банків Ірану «Меттал». Вони використовували міжнародну мережу компаній в Ірані, Туреччині, ОАЕ та інших місцях для «відмивання» доходів від незаконних операцій.

Голова нью-йоркського відділення ФБР Дієго Родрігес повідомив, що ці дії мали місце протягом 5 років, починаючи з 2010 року.

Раніше, у 2013, Зарраба вже затримували на два місяці за активну участь у корупційних схемах у Туреччині.

XS
SM
MD
LG