Доступність посилання

ТОП новини

Адвокат: на суд у справі Савченко не пуcкають журналістів, але завели «тітушок»


Надія Савченко в суді, 22 березня 2016 року
Надія Савченко в суді, 22 березня 2016 року

До зали суду Донецька Ростовської області Росії, де триває оголошення вироку у справі громадянки України Надії Савченко, після перерви не пропустили багатьох журналістів, натомість провели «тітушок», заявляє адвокат Микола Полозов.

«У суді скандал. Журналістів, крім двох українських і федеральних російських каналів не пускають в зал. А «тітушок» запустили», – написав він у Twitter.

Інший адвокат Надії Савченко Марк Фейгін заявив, що, «судячи з ситуації, справа йде до розв’язки».

Кореспондент Радіо Свобода повідомив, що поліція після перерви без черги пропускала до приміщення суду «тітушок» у футболках з портретами Корнелюка і Волошина» і не пропускала журналістів.

Донецький міський суд Ростовської області Росії 22 березня продовжує зачитувати вирок Надії Савченко. Очікується, що сьогодні суддя завершить процедуру зачитування вироку і буде винесено вердикт суду.

Раніше російська прокуратура зажадала засудити Надію Савченко до 23 років ув’язнення, а захист – повністю виправдати.

Надію Савченко від липня 2014 року утримують у СІЗО в Росії. Її в Росії, зокрема, обвинувачують у вбивстві двох співробітників російського телебачення, які влітку 2014 року, без дозволу української влади, перебували під Луганськом. Савченко і її захист звинувачення відкидають і стверджують, що на момент загибелі російських журналістів її вже захопили сепаратисти, які потім примусово переправили її до Росії.

Надія Савченко від грудня оголосила чергове голодування на знак протесту проти ув’язнення, а від 4 до 10 березня тримала сухе голодування. Вона також має намір знову почати сухе голодування після того, як оголошений їй вирок почне діяти.

XS
SM
MD
LG