Доступність посилання

ТОП новини

Російські борці можуть пропустити Олімпіаду через допінг – президент федерації


Президент Федерації спортивної боротьби Росії Михайло Маміашвілі
Президент Федерації спортивної боротьби Росії Михайло Маміашвілі

Команда російських борців цього року на Олімпіаді в Ріо-де-Жанейро може виявитися неконкурентоздатною через позитивні тести на наявність заборонених препаратів. Про це заявив президент Федерації спортивної боротьби Росії Михайло Маміашвілі 22 березня.

«Допінгова епідемія виглядає як катастрофа», – сказав Маміашвілі, додавши, що «може статися так, що у нас не залишиться нікого для участі в Олімпійських іграх».

Маміашвили не уточнив, вживання яких заборонених речовин закидають російських спортсменам.

Росія була першою в медальному заліку борців на Олімпійських іграх 2012 року в Лондоні, цього року російські борці здобули сім золотих медалей на чемпіонаті Європи.

Щонайменше 16 російських атлетів, включно із зіркою світового тенісу Марією Шараповою, були спіймані на вживанні мельдонію, доданого 1 січня 2016 року Всесвітньою антидопінговою агенцією (ВАДА)до списку заборонених препаратів .

Російські легкоатлети торік були відсторонені від міжнародних змагань під егідою ІААФ через звинувачення в поширеному і підтримуваному державою вживанні допінгу. Тепер російські спортивні чиновники мають надати докази боротьби з допінгом, щоб легкоатлети встигли виконати нормативи, необхідні для допуску на Олімпійські ігри в Ріо-де-Жанейро.

XS
SM
MD
LG