Доступність посилання

ТОП новини

Адвокат Фейгін закликає до мирного протесту після вироку Савченко


Адвокат Марк Фейгін
Адвокат Марк Фейгін

Адвокат громадянки України Надії Савченко Марк Фейгін закликає до протесту після оголошення російським судом вироку його підзахисній.

«Я закликаю активістів вийти з мирним протестом проти злочинного вироку невинуватій Савченко! Просто зараз», – написав Фейгін у Twitter.

Згодом він заявив журналістам, що схвалює висловлений президентом України Петром Порошенком намір обміняти Савченко на затриманих в Україні російських військових Єрофеєва та Александрова.

«Обмін це дуже логічна річ. Ми хочемо почути від президента Путіна таку ж готовність повернути на батьківщину своїх військовослужбовців», – наголосив Фейгін.

Донецький міськсуд Ростовської області Росії засудив громадянку України Надію Савченко до 22 років за ґратами. Також Надії Савченко присуджений штраф у сумі 30 тисяч рублів за «незаконний перетин кордону».

Перед тим суд визнав Савченко винною у вбивстві двох російських журналістів.

Раніше російська прокуратура зажадала засудити Надію Савченко до 23 років ув’язнення, а захист – повністю виправдати.

Надію Савченко від липня 2014 року утримують у СІЗО в Росії. Її в Росії, зокрема, обвинувачують у вбивстві двох співробітників російського телебачення, які влітку 2014 року, без дозволу української влади, перебували під Луганськом. Савченко і її захист звинувачення відкидають і стверджують, що на момент загибелі російських журналістів її вже захопили сепаратисти, які потім примусово переправили її до Росії.

Надія Савченко від грудня оголосила чергове голодування на знак протесту проти ув’язнення, а від 4 до 10 березня тримала сухе голодування.

XS
SM
MD
LG